Den anden Craft Maker, som Arkk stolt præsenterer, er Nina Parna, grundlæggeren af FOLK Kombucha. Arkk Craft Makers er en indholds serie produceret af Arkk, der fremmer en imødekommende kultur for entreprenante og innovative håndværkere og kreative, til at udtrykke sig selv.

FOLK Kombucha er et moderne bryggeri i København, der blander traditionelle gæringsmetoder med videnskab. Vi mødte Founder Nina på bryggeriet, og vi var øjeblikkeligt imponerede over stemningen  og håndværket, der gennemsyrede alt fra indretning, produktion til personalet.


Nina fulgte sin dybt forankret nysgerrighed og fascination af den ældgamle tilberedningsmetode, gæring. Med en baggrund i fødevarevidenskab har hun de sidste årtier brugt på at forske, udvikle og omdefinere håndværket med kombucha. At lede FOLK-bryggeriet er en forlængelse af Ninas professionelle ekspertise og personlige passion for gæringsmetoder, og det repræsenterer en fysisk manifestation af Ninas nysgerrighed, der fører hende mod sit potentiale.

"Vi lægger stor vægt på hver parameter i gæringsprocessen samt de unikke smagsnuancer, der danner karakteren af vores drik. Hver batch gærer i flere uger, og vi henviser derfor til det som en langsom drik. Hver smag er inspireret af det, der vokser i den nordiske natur, der omgiver os."

FOLK-bryggeriet blev etableret for at fungere som et videnscenter, der er placeret midt i hjertet af byen, så folk kan besøge og engagere sig. At skabe kombucha er en konstant læringsproces, og derfor handler hver arbejdsdag om leg, håndværk og udforskning krydret med tålmodighed, dedikation og tillid til processen hos Folk. En opskrift, der faktisk kan anvendes på alt i livet.

Er du blevet fristet til at smage på det vi taler om?

Find FOLK kombucha online eller på udvalgte steder såsom Arket og Original Coffee.

Shop Gravity

See alle
KvindeMand